Merj belevágni - Mindent a szabasról

MERJ BELEVÁGNI! Mindent a szabásról

photo
Vajda Judit
Utoljára frissítve 2022 július 18.

Tanfolyam összefoglaló leírása

Összevontam a SZABÁS ALAPJAI és a PASSZÍTÁSI KÖVETELMÉNYEK A SZABÁSBAN tanfolyamokat.

Tettem ezt azért, hogy kedvezőbben juss hozzá a szabászati ismeretekhez. Több mint hét órás tananyag. Tudom, hogy sok és nehéz, de apránként kell elfogyasztani.

Mi mindenre tanít meg?

 • Megtanulod, hogy milyen terítési módok vannak, milyen szempontok alapján döntöd el, hogy melyiket alkalmazd, ezáltal tudatosabban vásárolsz anyagot.
 • Megtanulod, hogyan viszonyul az anyag a szabásmintához, hogyan kell a szabásmintát elhelyezni helyesen.
 • Milyen segédeszközöket használunk a pontos szabás érdekében.
 • Mintás anyagok esetében, csíkos, kockás, milyen passzítási követelmények vannak, és azokat hogyan tudod betartani már a szabásnál.
 • Minden leckéhez tartozik video, és írásos vázlat is. Esetleg valami nem tűnt fel a videoban, az írásos anyag emlékeztet rá. Azonkívül nagyon jó sorvezető minden szabásnál.
 • Az alaptanfolyamon konkrétan kiszabunk egy blúzt, ( muszlinból, hogy nehezebb legyen), egy nadrágot, srébe szabott szoknyát.
 • A passzításos témában konkrétan kiszabunk egy csíkos pólót, egy csíkos nadrágot, és egy kockás blúzt.
 • Nálam a szabáshoz hozzá tartozik a ragasztás is. Megmutatom mit , miért, és hogyan ragasztunk.

Ez eddig 2:1-ben tanfolyam

Aki idáig eljut, az megérdemli, hogy varrjunk is.

Ehhez a tanfolyamhoz ajándékba adom a csíkos póló, a csíkos nadrág, és a kockás blúz varrását is.

Semmi nincs gyorsítva. Az összes passzítás, rátartás, húzás, és minden tötyörgés látszik. Olyan gyakorlati fogásokat mutatok, amiket minden hasonló darabnál tudsz alkalmazni. Ezek további hat film.

Akkor ez így már 3:1-ben

Tulajdonképpen az elejétől a végéig elkészül egy póló, egy nadrág, és egy blúz.

Kérd a tanfolyamot, és fejlődj ebben a gyönyörű szakmában.

Információ a tanfolyam elkezdéséhez

A tanfolyam regisztrációhoz és előfizetéshez kötött. Ha szeretnéd megvásárolni, kattints a kosárba helyezem gombra. A fizetési oldalon add meg az e-mail címed és egy általad választott jelszót. A fizetést követően az e-mail címed és a jelszavad segítségével be tudsz lépni az oldalra és elérheted a tanfolyamot.

Akinek ajánlom...

 • Gyakorlott és gyakorlatlan varrónők.

Tananyag tervezet

25 lecke10h 30m

A SZABÁS ALAPJAI

A tanfolyamon megállapítjuk az anyagok összetételét. Mutatok egy házi módszert, ahogy ez elvégezhető. Megállapítjuk különböző anyagok színe-viszáját, akkor is, ha az nem egyértelmű. Megállapítjuk a szálirányt, és megbeszéljük, hogy ez miért fontos. Megmutatom, hogy mi az a csukott teríték, mi a nyitott teríték, hogyan döntöm el, hogy melyiket kell alkalmaznom. Mit értünk befordíthatóságon, és mely esetben alkalmazhatjuk. Megmutatom, hogyan mérjük be a szabásmintát. Megmutatom, hogy hogyan szabunk srébe, hogyan változtathatjuk meg az anyag esését. Természetesen konkrétan kiszabunk egy blúzt, nadrágot, szoknyát.
Az anyagok összetétele, beavatás.00:33:08
Az anyagok színének megállapítása00:22:46
A szálirány megállapítása, befordíthatóság.00:21:36
Páros, vagy csukott teríték alkalmazása00:36:21
Páros teríték alkalmazása egy konkrét nadrág esetében00:35:15
Nyitott teríték alkalmazása00:16:32
Vékony, csúszós anyag terítésének biztos módszere00:22:47
Vékony, csúszós anyag kiszabása egy konkrét blúz esetében00:23:37
A srébe szabás technikája00:25:56
Különböző textilek helyes terítése00:19:29

PASSZÍTÁSI KÖVETELMÉNYEK A SZABÁSBAN

Ebben a tanfolyamban megtanulod, hogy egy minőségi darabnál milyen passzítási követelmények vannak. Ma már csak a minőségi, drága daraboknál figyelnek erre a gyártók. Miért ne varrnál magadnak minőségi darabot? Legyél még büszkébb arra amit a két kezeddel készítesz. A passzításokat már a szabásnál kell tudni alkalmazni, és ha jól szabtuk ki, akkor a varrásnál csak egy kicsivel kell több figyelem, mint egy egyszínű anyag esetében. A leckékben konkrétan kiszabunk egy csíkos pólót ( nem befordíthatós anyagból). Egy csíkos, svédzsebes nadrágot részben gumis derékkal, valamint egy kockás blúzt, gallérral, hosszú ujjal, mandzsettával. És minden passzol.

AJÁNDÉK VARRÁS VIDEÓK

Ebben a részben a kiszabott csíkos pólót, a csíkos nadrágot, valamint a kockás blúzt varrjuk meg, elejétől a végéig. Meglátod, hogy milyen könnyen megy a varrás, hiszen pontosan lett kiszabva

Oktató

Vajda Judit

szabás-varrás oktató

5.0/5
5 tanfolyamok
7 Vélemény
205 beiratkozott
Vajda Judit vagyok, ruhaipari technikus. 35 évet töltöttem el a konfekcióiparban. Ez alatt az idő alatt a tervezéstől a gyártás végéig minden területen dolgoztam. Kiváló idősebb kollégákkal, akiktől nagyon sok tudást, tapasztalatot vettem át. Az ipar itt hagyott engem. Kivonult Ázsiába és Dél-Amerikába. Úgy láttam a szakma ellaposodott mind a kínálat, gyártás, oktatás terén. A tetejébe még arra is rá kellett jönnünk, hogy a túlzott ruha gyártással óriási kárt okozunk a Földnek, ezzel magunknak, és az utánunk következő generációnak. De az igény megmaradt. Az öltözködés egy önkifejezési eszköz amivel megmutatjuk magunkat a világnak. Igenis, sokat számít. Nyugdíjas lettem. Tele energiával, aktivitás iránti igénnyel. Mit kezdjek azzal a tudással, amit megszereztem? Átadni, átadni, átadni. Mindenkinek akit érdekel, minden apró részletével, érthetően, azért, hogy legyen választásod. Megveszed, átalakítod, felújítod, vagy megvarrod. Segíthetsz magadnak, vagy másokon. Gyere, és fejleszd a tudásodat, készségedet egy kreatív gyönyörű szakmában. Engem mindig megtalálsz. Baráti üdvözlettel: Judit, a varrós barátnőd
Még több információ itt

Vélemény írása

18500 Ft

Nehézségi szint
Minden szint
Időtartam 10.5 óra
Tananyagok
25 lecke
Kategória/téma

Tanfolyam tartalma

 • -A tanfolyam tartalmazza a szabás alapjai teljes 10 leckéből álló tudásanyagot.
 • - Tartalmazza a passzítási követelmények a szabásban teljes 8 leckéből álló tudásanyagot,
 • - Valamint az előző passzítós tanfolyamban kiszabott ruhadarabok varrását, mely újabb 6 lecke.

Szeretnél minden fontos értesítést "push" üzenetben a képernyőn is látni?