Merj belevágni - Passzívitási köv

MERJ BELEVÁGNI! Passzítási követelmények a szabásban

photo
Vajda Judit
Utoljára frissítve 2022 július 18.

Tanfolyam összefoglaló leírása

A tartalom csak regisztrált, vagy előfizetéssel rendelkező tagoknak érhető el.
A regisztrációhoz kattints a Beiratkozom most gombra (ingyenes tartalmak esetén), vagy a jobb felső sarokban látható Belépés / Regisztráció gombra

Információ a tanfolyam elkezdéséhez

Megtanulod a szabásmintát értelmezni. A különböző alkatrészek egymáshoz való viszonyát. Passzításkor ezek jobban előtérbe kerülnek, mint egy egyszínű anyag szabásakor. Minőségi munkát adsz ki a kezedből, és minden szabásnál tudod alkalmazni az itt tanultakat.

Követelmények

  • Jó, ha elvégezted az alaptanfolyamot, mert gyakran utalok rá.

Akinek ajánlom...

  • Szakképzett varrónők, gyakorló és újrakezdőknek
  • szakképzetlen varrónők, akik önszorgalomból tanulnak varrni.

Tananyag tervezet

8 lecke3h

Passzítási követelmények csíkos póló esetében. 1. Szabásminta és anyag ellenőrzése, terítés

Különböző csíkos anyagokat vizsgálunk meg teríthetőség szempontjából. Megvizsgáljuk a szabásmintát szintén a teríthetőség szempontjából. A szabásmintán a passzítás miatt illesztő csípéseknek kell lenni. Megállapítjuk melyek ezek. Mindezek ismeretében megtervezzük a terítéket.
Szabásminta és anyag ellenőrzése, terítés00:27:50

Passzítási követelmények csíkos póló esetében. 2. Szabás, ragasztás, ellenőrzés

Kiszabjuk a pólót. Rögzítjük a passzítási pontokat. A nyakkör szegőt blokkba ragasztjuk, majd ellenőrizzük a szabványt, hogy valóban minden kritériumnak megfelelt-e.

Csíkos nadrág passzítási követelményei. 1. Szabásminta és textil ellenőrzése, felfektetési rajz tervezése.xtil ellenőrzése

Megvizsgálunk többféle csíkos anyagot, és mindegyiknél megállapítjuk, mire kell figyelni. A legkomplikáltabból szabjuk ki a nadrágot, azért, hogy minél több dologra felhívjam a figyelmet. Átellenőrizzük a szabásmintát teríthetőség és passzítás szempontjából. Átgondolom fejben, hogyan fogom megvarrni. Ha kell, igazítok a szabásmintán.

Csíkos nadrág passzítási követelményei. 2. Passzítás, tűre fűzés, szabás.

A tervezés után pontosítunk mindent. Alkalmazunk tűre fűzést, csiptetést, Megtanuljuk az azonos csíkon bejelölést a zseb passzításhoz. Ezeket a módszereket bármilyen más ruhadarabon lehet alkalmazni.

Csíkos nadrág passzítási követelményei. 3. Befejező műveletek,, ragasztás, ellenőrzés

Elvégezzük a varrás előtti ragasztásokat. Elmondom, hogyan döntöm el, hogy mit, mivel, és hogyan ragasztom. Mindezeket befolyásolják az anyag minősége, és a fazon. Mindig át kell gondolnom, hogyan varrom meg.

Kockás blúz passzítási követelményei. 1. Szabásminta és textil ellenőrzése

Kockás anyag esetében is bemutatok többféle mintázatot. Mindegyiknél tisztázzuk, hogy mire kell figyelni, és az eltérésekből mi következik. Pl. milyen terítési módot alkalmazok. A szabásmintát is ellenőrizzük a teríthetőség, és a passzítási lehetőségek miatt.

Kockás blúz passzítási követelményei. 2. Felfektetés tervezése, szabás

Miután meghatároztuk a passzítási pontok helyét, elhelyezzük a szabásmintát az anyagon. Ezek után lehet pontosítani. Tűvel, csipesszel rögzítünk, illetve megmutatom a " falba rakás" technikáját, amit szintén minden kockás és csíkos anyagnál lehet alkalmazni. Bátran fogjuk az ollót és kivágjuk.

Kockás blúz passzítási követelményei. 3. Ragasztás, ellenőrzés

A blúzunkat is leragasztjuk, miután megbeszéltük, hogy mit, hogyan és miért. Blokkba ragasztunk, majd pontosan igazítunk. Mindezt a könnyebb varrás érdekében.

Oktató

Vajda Judit

szabás-varrás oktató

5.0/5
5 tanfolyamok
7 Vélemény
207 beiratkozott
Vajda Judit vagyok, ruhaipari technikus. 35 évet töltöttem el a konfekcióiparban. Ez alatt az idő alatt a tervezéstől a gyártás végéig minden területen dolgoztam. Kiváló idősebb kollégákkal, akiktől nagyon sok tudást, tapasztalatot vettem át. Az ipar itt hagyott engem. Kivonult Ázsiába és Dél-Amerikába. Úgy láttam a szakma ellaposodott mind a kínálat, gyártás, oktatás terén. A tetejébe még arra is rá kellett jönnünk, hogy a túlzott ruha gyártással óriási kárt okozunk a Földnek, ezzel magunknak, és az utánunk következő generációnak. De az igény megmaradt. Az öltözködés egy önkifejezési eszköz amivel megmutatjuk magunkat a világnak. Igenis, sokat számít. Nyugdíjas lettem. Tele energiával, aktivitás iránti igénnyel. Mit kezdjek azzal a tudással, amit megszereztem? Átadni, átadni, átadni. Mindenkinek akit érdekel, minden apró részletével, érthetően, azért, hogy legyen választásod. Megveszed, átalakítod, felújítod, vagy megvarrod. Segíthetsz magadnak, vagy másokon. Gyere, és fejleszd a tudásodat, készségedet egy kreatív gyönyörű szakmában. Engem mindig megtalálsz. Baráti üdvözlettel: Judit, a varrós barátnőd
Még több információ itt

Vélemény írása

12500 Ft

Nehézségi szint
Haladó
Időtartam 3 óra
Tananyagok
8 lecke
Kategória/téma

Tanfolyam tartalma

  • -Csíkos póló passzítási követelményei, szabásminta, anyag értelmezése, szabás, ragasztás.
  • -Csíkos nadrág passzítási követelményei, szabásminta és anyag értelmezése, passzítás, tűre fűzés, szabás, ragasztás, ellenőrzés.
  • -Kockás blúz passzítási követelményei. Szabásminta és anyag értelmezése, jelölések, passzítás, szabás, ragasztás, ellenőrzés.

Szeretnél minden fontos értesítést "push" üzenetben a képernyőn is látni?